Naujienos

"Regitra" video siužetas apie važiavimą per sankryžas

2018 m. sausio 09 d.

crossroad-c2a7f5682f798d2caac8c68f05a9e9f7.jpg

Sankryžos yra ta vieta, kur įvyksta daugiausiai eismo įvykių. Dažniausios vairuotojų klaidos – nesilaikoma saugaus atstumo ar nepraleidžiamas pirmumo teisę turintis automobilis. Tad tam, kad būtų išvengta susidūrimo, reikia įdėmiai dairytis, įsitikinti, ar netrukdoma kitiems eismo dalyviams bei neskubėti.

Ekspertų teigimu, itin pavojingos nereguliuojamos sankryžos, jose pradedantiesiems vairuotojams kyla daugiausiai iššūkių.

Artėjant prie sankryžos, kurioje jūs turite pirmumo teisę, reikia pagal aplinkybes sumažinti greitį. Tai svarbu tam, kad jus pastebėtų kiti eismo dalyviai, turintys jus praleisti. O šalutiniu keliu artėti prie sankryžos reikia taip, kad pirmumo teisę turinčiam vairuotojui nekiltų abejonių, ar jis bus praleistas. Prie sankryžos reikia artėti ir per ją važiuoti atsakingai ir saugiu greičiu. Pasirinktas greitis yra tinkamas, jeigu bet kokiomis aplinkybėmis bus galima laiku praleisti pirmumo teisę turinčius eismo dalyvius, o taip pat paisyti šviesoforo signalų ir kelio ženklų.

VĮ "Regitra" video siužetas apie artėjimą prie sankryžų ir važiavimą per jas http://bit.ly/2m7jHqK 

 

VĮ "Regitra" informacija