Naujienos

Techninės apžiūros ženklai-lipdukai ne visada privalomi

2015 m. balandžio 27 d.

information-1481584_960_720-2f5c6bf4ce1faf0de2382ab5400fc5fb.png

Atlikus privalomąją techninę apžiūrą ir pirmą kartą Lietuvoje įregistravus transporto priemonę techninės apžiūros ženklas-lipdukas nėra privalomas. Tai numato 2014 m. liepos 1 d. įsigaliojęs susisiekimo ministro įsakymas, kuriuo buvo patvirtinta Motorinių transporto priemonių ir jų priekabų techninės apžiūros taisyklių aprašo naujoji redakcija. 

Transporto priemonėms, kurias ketinama Lietuvoje registruoti pirmą kartą, privalomosios techninės apžiūros metu nenustačius didelių ir (ar) draudžiančių ją eksploatuoti trūkumų, išduodama Techninės apžiūros rezultatų kortelė (ataskaita). Informacija apie apžiūros galiojimą perduodama Kelių transporto priemonių registrui.

Įregistruotas tokias transporto priemones galima eksploatuoti be techninės apžiūros ženklo-lipduko iki kitos privalomosios techninės apžiūros. Jei nustatyta tvarka pirmą kartą Lietuvoje įregistruotos transporto priemonės savininkas pageidauja, jis gali kreiptis į bet kurį Lietuvos techninės apžiūros centrą ar stotį ir bus atlikta ženklų-lipdukų išdavimo procedūra.

 

LR Susisiekimo ministerijos informacija