Naujienos

Saugaus eismo komisijos posėdis

2007 m. liepos 03 d.

meeting-room-730679_960_720-709936aff2ec40a46922384ed9e249c9.jpg

2007 m. liepos 3 d. Saugaus eismo komisijos posėdžio protokolas

    Asociacijos prezidiumas susipažino su Saugaus eismo komisijos posėdžio protokolu ir pritaria komisijos narių siūlomoms saugaus eismo gerinimo priemonėms bei nutarimams. Asociacijos narės taip pat prisidės prie komisijos nutarimų įgyvendinimo.

    Tačiau kategoriškai nesutinka su LR Susisiekimo ministerijos Saugaus eismo departamento direktoriaus Vigilijaus Sadausko nuomone, kad galimybė savarankiškai ruoštis teoriniam ir praktiniam vairavimo egzaminui duotų geresnių rezultatų ir jo siūlymui tokią praktiką diegti Lietuvoje.

    VĮ „Regitra“ duomenimis, savarankiškai pasirengę B kategorijos teorijos egzaminą pirmuoju bandymu išlaiko geriau nei tie, kurie šiam egzaminui buvo ruošiami vairavimo mokyklose.

    Asociacijos prezidiumo nuomone, taip yra todėl, kad nemaža dalis vairavimo mokyklų mokinių, išklausę teorijos kursą, egzaminą VĮ „Regitra“ laiko kaip savarankiškai pasirengę, t. y. su brandos atestatu ar aukštojo mokslo diplomu, nes vairavimo mokyklose reikalavimai teorijos egzaminui yra griežtesni nei VĮ „Regitra“.