Naujienos

Lapkričio 6-oji – Atšvaitų diena

2014 m. lapkričio 06 d.

keychain-235198_960_720-12d830da7281520cb0815554e19436f7.jpg

Atsižvelgdama į avaringumo situaciją ir eismo įvykių priežastis, Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos (toliau – Kelių direkcija) lapkričio 6-ąją skelbia Atšvaitų diena.

Šią dieną į Kelių direkciją kviečiami visi 2014 m. balandžio 4 d. pasirašiusieji Saugaus eismo Memorandumą. Susitikimo metu bus aptartos bendradarbiavimo galimybės ir kaip kiekvienas gali prisidėti prie saugaus eismo propagavimo.

 Atšvaitų dienos akcijos tikslas:

• populiarinti šviesą atspindinčių priemonių naudojimą, atkreipti visuomenės dėmesį, kad kelyje tamsoje pėstieji, dviratininkai ir vadeliotojai šias priemones visada teisingai naudotų;

• paskatinti žmones pasirūpinti, kad jie patys ir jų šeimų nariai namuose laikomus atšvaitus naudotų būnant kelyje tamsoje;

• mažinti eismo įvykių skaičių su pėsčiaisiais, dviratininkais ir vadeliotojais tamsoje.

Taip pat bus kreipiamas didesnis dėmesys į teisingą atšvaitų naudojimą. Svarbu prisiminti, kad juostinius atšvaitus reikia nešioti ant rankos, dviratininkai turi užsidėti ant kojos, pakabinami atšvaitai prisegami viršutinio drabužio kišenėje ir einant keliu tamsoje iš kišenės išimami arba prisegami dešinėje pusėje; atšvaitai efektyviausi, kai jie yra automobilio žibintų aukštyje. Jei atšvaitai prisegami prie rankinių, atkreipkite dėmesį, kad jie nebūtų uždengiami rankine ar pats žmogus jo neuždengtų ir pan. Atšvaitas efektyvus ir naudingas tada, kai jį gerai apšviečia transporto priemonių žibintai. Neturintys atšvaito pėstieji privalo neštis šviečiantį žibintą ar vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais.



Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susiseikimo ministerijos informacija