Naujienos

Eismo įvykyje nukentėjusiam naujam automobiliui po remonto bus privaloma techninė apžiūra

2015 m. kovo 13 d.

car-accident-337764_960_720-05c34a569e7206e04795986e695179ca.jpg

Eismo įvykyje smarkiai nukentėjus naujam automobiliui ar priekabai nuo šiol būtina atlikti transporto priemonės techninę apžiūrą, nelaukiant prieš tai galiojusio termino. Toks reikalavimas įsigaliojo susisiekimo ministro įsakymu patikslinus Motorinių transporto priemonių ir jų priekabų privalomosios techninės apžiūros atlikimo tvarką.

Įregistravus naują lengvąjį automobilį, jo techninė apžiūra privaloma tik po trejų metų nuo pirmosios registracijos datos, tačiau tuo atveju, kai eismo ar kitokio atvejo metu sugadinta transporto priemonė nebeatitinka būtinų techninių reikalavimų – yra suveikusi oro pagalvių sistema, deformuotas rėmas arba pažeista vairo ar stabdžių sistema, po remonto bus privaloma atlikti techninę apžiūrą.

Taupant transporto priemonių savininkų laiką, patikslintos nuostatos dėl techninės apžiūros atlikimą patvirtinančio ženklo-lipduko naudojimo. Atsižvelgiant į tai, kad privalomoji techninė apžiūra kiekvienai transporto priemonei yra atliekama dar prieš jos registravimą, nustatyta, kad po registravimo gavus transporto priemonės valstybinio numerio ženklą nebereikia papildomai kreiptis į techninės apžiūros įmonę dėl ženklo-lipduko. Tokiais atvejais ženklas-lipdukas neprivalomas.

 

LR Susisiekimo ministerijos informacija