Naujienos

Vežkite dviračius be rūpesčių turėdami vežamiems dviračiams skirtą registracijos numerio lentelę

2015 m. birželio 19 d.

bike-213691_960_720-f94283a2e80edccbb3c0958b3c97d142.jpg

Vasaros kelionės dviračiais – ne tik malonus laisvalaikio leidimo būdas, bet ir puiki galimybė sportuoti gryname ore, stiprinti savo sveikatą ir grūdintis. Dviračiai vis labiau populiarėja ir visai nenustembame kelyje matydami keliautojus, besivežančius dviračius.

Jei ir jūs susiruošėte į kelionę ir ketinate kartu gabentis dviračius, nepamirškite, kad juos vežant būtina laikytis tam tikrų reikalavimų. Prie automobilio pritvirtinti vežami dviračiai neturėtų uždengti registracijos numerio. Pažeidžiantiems šį reikalavimą nustatyta atsakomybė Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekse.

Vežant dviračius reikia turėti valstybės įmonės „Regitra“ išduodamą specialiai vežamiems dviračiams skirtą transporto priemonės registracijos numerio lentelę. Ją galima tvirtinti prie paties vežamo dviračio ar specialaus dviračių laikiklio. Dviračių entuziastams VĮ „Regitra“ jau yra išdavusi apie 7 tūkst. tokių lentelių.

Lentele patariama pasirūpinti iš anksto. Ją galima užsisakyti interneto svetainėje regitra.lt prisijungus prie elektroninės VĮ „Regitra“ kelių transporto priemonių registravimo sistemos ar atvykus į transporto priemones registruojantį VĮ „Regitra“ padalinį.

Saugaus eismo automobilių keliais įstatyme nustatyta: jeigu vežamas prie motorinės transporto priemonės ir (ar) priekabos galinės dalies pritvirtintas dviratis (dviračiai) uždengia registracijos numerio ženklą, motorinės transporto priemonės ir (ar) priekabos gale gerai matomoje vietoje turi būti pritvirtinta VĮ „Regitra“ išduota lentelė su valstybiniu numeriu.

 

VĮ "Regitra" informacija